Intr-adevar, cand natura a creat acest fruct, s-a intrecut pe sine! Rezultatul a fost un fel de bijuterie compusa din bobite de culoarea rubinului, imbinate in mod maiestrit si daruit cu o aroma inconfundabila. Ca si cum nu ar fi fost de ajuns, zmeurei i-au fost daruite si niste calitati terapeutice cu totul speciale. Sa te vindeci mancand, iata un semn minunat ca acolo, sus, cineva ne iubeste!

Fructul, care se numește zmeură, este de culoare roșie, cu miros plăcut și gust acrișor-aromat. Zmeura se cultivă din două motive: pentru consumul fructelor în stare proaspătă și pentru procesare industrială. Din zmeură se extrage xilitolul, care este un indulcitor artificial folosit mai ales în tratarea și prevenirea cariilor dentare.

Zmeura, pe lângă faptul că este foarte delicioasă, mai este bogată în antioxidanți și are proprietăți tonice. Ea este o sursă excelentă de acid elagic, un fitonutrient antioxidant care are proprietatea de a preveni deteriorarea celulelor. Consumată pe termen lung, ajuta la protejarea vederii.