Vanilia este esentiala in bucatarie, mai ales in retetele pentru deserturi. Este exotica si diafana. Iar cea autentica este un produs scump.

Aromele din pastaile de vanilie difera in functie de zona in care este crescuta planta. In magazine vei gasi cel mai adesea vanilie de Bourbon, originara din Madagascar despre care se spune ca are cea mai pronuntata aroma pentru ca are si cele mai mari cantitati de vanilina.

Mai sunt, insa, alte cateva varietati care sunt speciale. Vanilia din Indonezia are o aroma usor afumata, cea din Mexic are arome fructate, iar cea din Tahiti note florale. O pastaie de vanilie buna trebuie sa fie moale, umflata, usor lipicioasa si usor de indoit.

Stiati ca… 
… pastaia de vanilie este fructul unei orhidee cataratoare?
… florile rezista doar o singura zi?
… vanilia este polenizata manual?

Pastaia de vanilie se mai poate adauga si in uleiuri de corp si masaj, creme si unturi pentru corp, sapun. Pastaile Bourbon Madagascar sunt produse 100% bio/organice si 100% vegan, pretioase si foarte apreciate. Deoarece nu contin niciun fel de chimicale, cum ar fi conservanti, derivate petroliere sau arome sintetice, pastaile de vanilie Bourbon Madagascar sunt 100% naturale.atural, zahar, inghetata, prajituri, cozonaci, patiserie, preparate culinare rafinate etc.

Ele trebuie pastrate intr-un loc racoros, uscat, ferit de razele soarelui.