S-a tot discutat despre puterea lămâii de a curăța organismul şi de a echilibra ph-ul, s-au scris numeroase articole despre beneficiile consumului de apă cu lămâie pe stomacul gol, cu toate acestea, lămâia poate face mult mai multe pentru tine.

În sucul de lămâie se află acid citric, citraţi de calciu şi de potasiu, glucoză şi fructoza direct asimilabile. Dintre săruri minerale şi oligoelemente găsim fier, calciu, siliciu, fosfor, mangan, cupru. Foarte importante sunt şi vitaminele: B1, B2, B3, C, PP, care se află mai ales în pulpa lămâii.

Dacă vrei să beneficiezi de toate proprietăţile lămâii, ar trebui s-o consumi în totalitate şi nu doar să asezonezi preparatele cu suc. Cea mai simplă modalitate de a folosi lămâia cu coajă, pulpă şi suc şi chiar samburi este să o congelezi.
Caută lămâi bio, spală-le şi păstrează-le la congelator întregi sau tăiate în sferturi. Odată îngheţată, luaţi o răzătoare şi râdeti din ea (pe răzătoarea fină) peste preparatele alimentare: salate, ciorbe, supe, cereale, sosuri pentru paşte, orez, prăjituri şi peste orice preparat vrei.

Alte avantaje ale lămâii îngheţate
Cel mai probabil, asociezi lămâia cu vitamina C din suc, însă trebuie să ştii că în coajă sunt de 5-10 ori mai multe vitamine. Cu metodă congelării nouă metodă, puteţi beneficia de toţi nutrienţii continuti în acest fruct.
V-aţi gândit vreodată cât de sănătos e sucul de lămâie şi câte beneficii poate avea combinaţia de apă cu suc de lămâie?

Ştim cu toţii că lămâia este un fruct ieftin, disponibil oriunde şi recunoscut pentru întrebuinţările sale culinare, dar şi medicinale. Sucul şi coaja rasă de lămâie sunt folosite la prepararea diverselor reţete, precum tartele cu lămâie, puiul cu sos de lămâie, sau la cea a limonadei, băutura nelipsită în anotimpul călduros.