Dacă am modifica proverbul „Un ou pe zi ţine doctorul departe”, ar fi cel puţin la fel de adevărat ca în cazul mărului.

Ouăle sunt bune pentru ochi, creier şi pentru corpul uman în ansamblu. Maniacii dietelor stau departe de gălbenuşul de ou. Cu greu realizează că acesta are multe beneficii pentru sănătate. Iată care sunt acestea:

1. Gălbenuşul de ou conţine clor, care ajută la dezvoltarea creierului.

2. Gălbenuşul de ou este extrem de benefic pentru copiii mici, deoarece ajuta la creşterea lor corectă şi la păstrarea sănătăţii.

3. Gălbenuşul de ou conţine mai multe substanţe nutritive, cum ar fi calciu, fier, forsfor, zinc etc. Calciul duce la oase puternice, fierul ajută la formarea hemoglobinei în sânge şi la buna funcţionare a creierului şi a sistemului imunitar. Zincul acţionează ca un antioxidant şi întăreşte oasele.

4. Medicii sugerează că să mănânci un ou întreg sau a unui gălbenuş de ou este mai sănătos decât junk food-ul sau alimentele foarte procesate.

Un mit comun spune că prea multe ouă pot creşte riscul de a dezvolta o boala de inima. E un lucru fals, deoarece aportul maxim de ouă poate fi de 2-3, cu excepţia cazului în care persoana suferă deja de boli de inmă sau un colesterol ridicat. Astfel, gălbenuşul de ou este important pentru sănătatea şi poate face parte din alimentaţia ta.