Dumnezeu le-a dat ingerilor aripi si oamenilor ciocolata.

Încoronată drept „regina dulciurilor”, ciocolata are o istorie pe cât de îndelungată, pe atât de fascinantă. Franţuzească, belgiană sau de pe plaiurile mioritice, sub formă de praline sau de tablete, ciocolata şi-a câştigat de-a lungul anilor „adepţi” câtă frunză şi câtă iarbă, care declară la unison că nu vor renunţa niciodată la cea mai dulce „ispită”. De când amerindienii au transformat boabele arborelui de cacao în pudră de cacao, oamenii sunt obsedați de ciocolată. De mii de ani, o consumăm și, dată fiind relația specială pe care o avem, ciocolata s-a transformat într-o adevărată artă!

Ciocolata are o istorie de 4.000 de ani – patru milenii în care a fost considerată un dar al zeilor pentru muritori, având proprietăţi miraculoase. În cea mai mare parte din istoria sa, însă, ciocolata nu a arătat aşa cum o ştim noi astăzi, ci a fost consumată sub formă de băutură. Forma sa solidă a fost inventată exact la timp ca să ajute soldaţii să reziste în luptele grele din cel de-al doilea război mondial. În prezent, mulţi oameni nu îşi imaginează viaţa fără ciocolată, iar produsul se găseşte în diverse forme şi arome, simple sau sofisticate.

Eşti copil, ai mânca ciocolată. Creşti, situaţia nu se schimbă. Fericit sau trist, ciocolata este binevenită. Deşi codaşi între europeni, cu 1,7 kg de ciocolată consumate într-un an pe cap de locuitor (faţă de 11 în Elveţia), orice român ştie să aprecieze şi să savureze gustul unei ciocolate fine. Dacă Haute Couture reprezintă crema modei, Haute Chocolaterie este bomboana cu totul. Pierre Marcolini a transformat ciocolata într-o adevărată artă, un lux şi o extravaganţă. Praline cu zmeură sau cu apă de trandafiri, boabe de cacao din Trinidad şi vanilie din Madagascar, trufe umplute cu cremă de şampanie şi colectia tabletelor de ciocolată cu savorile lumii. Combinaţia perfectă, care ar corupe chiar şi cel mai aprig dietetic din lume. Pentru aceia care vor să cadă pradă tentaţiei, buticurile Pierre Marcolini se găsesc în Belgia, 7 din 10 la Bruxelles, dar şi în ţări precum Franţa, Marea Britanie, Monaco sau Japonia. Totuşi, cu intenţia de a oferi tuturor oamenilor un vis.

La temelia fiecărui proiect există un vis, ambiție, dorință și un om a cărui pasiune și pricepere au pus bazele unui afaceri – delicioase, în cazul de față. La Maison du Chocolat stă cu mândrie alături de marile case franțuzești de lux datorită excelenței oferite clienților săi, reînnoită prin creativitate, autenticitate și arta de a trăi frumos.