Broccoli este o leguma foarte sanatoasa, care a devenit din ce in ce mai indragita si mai des intalnita in gradinile noastre sau in meniurile pe care le preparam. Iar acest lucru nu este unul rau, deoarece broccoli contine foarte multe vitamine si substante nutritive foarte sanatoase pentru organismul nostru.

Istoria acestei legume este cu atat mai interesanta cu cat cateva personaje istorice au luat parte la raspandirea si inmultirea acesteia. Spre exemplu, regina Frantei Catarina de Medici, a adus leguma, originara din Asia Mica, din Italia in Franta, unde era recunoscuta sub denumirea de „sparanghel italienesc” si care in final a ajuns si peste granitele Angliei. De aici, presedintele Statelor Unite Thomas Jefferson a dus aceste legume verzi peste Ocean, in „Lumea Noua”, unde a devenit foarte repede cunoscuta.

Coroana legumei este formată din mulţi muguri mici, gata să înflorească. Prin urmare, dacă nu este cules la momentul potrivit, broccoli se transformă într-un buchet de flori galbene.

Asa ca folositi cu regularitate brocoli pentru o alimentatie sanatoasa si un corp sanatos.